Nyt kun maine on tullut lopullisesti pilattua, on syytä jälleen palata kokkailuihin. Tai oikeastaan ei; laihis on lähtenyt vihdoinkin kunnolla käyntiin, joten samoja ruokia säästyy nykyään useammalle päivälle. Osaltaan johtunee tosin siitä, ettei perunankuorintaorjani ole enää syömässä herkkujani. Pyöräilykauden aloittelinkin jo jokin aika sitten, mutta vähitellen tässä on vasta päästy kunnolla vauhtiin. Polvet tuntuvat ensimmäisenä kipeytyvän pyörälenkkeilystä. Tietääköhän kukaan, mikä olisi sopivaa polvienvahvistusjumppaa?
Arkistotyhjennyksen toinen osa on tällainen tomaattiherkku, joka jostain syystä oli unohtunut arkistojen kätköihin. Outoa sinänsä, siksi hyvä ruoka on kyseessä.
Tomaatti-chilikanaa
3-4 rkl oliiviöljyä
1 pieni hienonnettu sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
450 g broilerinsuikaleita
1 pienehkö pala chiliä
4 pienehköä tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
3-4 rkl kuivaa valkoviiniä
rosmariinia
1-2 dl kanalientä
suolaa ja pippuria1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä
2. Lisää ja kypsennä kanat.
3. Lisää chili, tomaatit, suola ja pippuri sekä tomaattipyree ja viini.
4. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
5. Lisää rosmariini ja keitä vielä 20 minuuttia. Lisää välillä kanalientä.
6. Tarjoa kuumana perunoiden kanssa.
Tämä on ehkä rosmariiniperunoiden ohella parasta käyttöä rosmariinille. Chili tuo myös hieman lisäpotkua, mutta sitä kannattaa kuitenkin käyttää harkiten, ettei ruuasta tule liian tulista. Tarkoitus on vain vahvistaa ruuan kuumuuden tunnetta.