Lauantaina nauttimamme jälkiruuan valmistuksesta en osaa oikeastaan sanoa paljoakaan, koska omat kätöseni olivat samaan aikaan perunajauhomössössä. Olin kuitenkin luottavainen lopputuloksen hyvyydestä, olihan reseptissä kaikki hyvään jälkiruokaan tarvittavat jekut: sokeria, rasvaa ja alkoholia.
Pettyä ei tarvinnutkaan, sillä lopputulos todella oli hyvää. Päärynälohkot kevensivät sopivasti suklaakakun rasvaisuutta ja jäätelö kruunasi kokonaisuuden. Päärynälohkot sopivat minusta tähän melko suurina paloina. Joku toinen voisi ehkä pitää hieman pienemmistä sattumista.
Suklaa-päärynätorttu
3-4 kypsää, pehmeää päärynää
200 g jauhoja
200 g tummaa suklaata
170 g voita
½ pussi kuivahiivaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl valkoviiniä
100 g sokeria
koristeluun tomusokeria1. Kuori ja lohko päärynät. Anna niiden marinoitua valkoviinissä noin 20 minuuttia.
2. Sulata suklaa ja puolet voin määrästä vesihauteessa.
3. Sekoita loput voista ja sokeri keskenään lähes vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita taikinan joukkoon siivilän läpi. Lisää maito.
4. Sekoita lopuksi suklaamassa taikinaan.
5. Laita puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle. Asettele päälle päärynät ja sitten loppu taikinasta.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kun torttu on jäähtynyt sen voi koristella tomusokerilla tai tarjoilla hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai fior di latte jäätelön kanssa.
Näyttää taivaalliselta, ja ohjekin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.
Yleensä oon tehnyt päärynäpiirakat muussaamalla päärynät, jännä että olet jättänyt ne isommiksi paloiksi taikinan sekaan! Varmasti kiva kun piiraan joukossa on ns. sattumiakin?
En ole kauheasti päärynää käyttänyt leivonnaisissa, mutta tässä nuo kimpaleet toimivat hyvin, koska suklaakakku itsessään on aika tunkkaisen rasvaista, niin nuo palaset luovat mukavasti kontrastia. Toisenlaisissa resepteissä varmaan muussaus toimisi paremmin.
Hello to every body, it’s my first pay a visit of this weblog;
this blog consists of amazing and in fact fine data in favor of visitors.