Täällä rikotaan ennätyksiä.
Nimittäin kuinka-myöhään-laitat-kuukauden-haasteruokapostauksen-ennätyksiä.
Mutta ei se mitään. Annos on jo lähes syöty, joten tässä vaiheessa sitä kehtaa jo kommentoida. Lokakuun ruokahaaste osoittautuikin melko haastavaksi. Suklaassahan sinänsä ei ole mitään haastavaa, siitähän saa helposti vaikka herkullisen suklaakakun, mutta haastepostaukseen piti keksiä jotain erilaista.
Ensin yritin etsiä jonkinlaista pizzasovellusta, mutta tästä oli luovuttava, kun en kertakaikkiaan keksinyt tai löytänyt mitään makuyhdistelmää, jolla suklaa olisi toiminut pizzassa. Sen sijaan samoilla googlailuilla löytyi sorsakeittiön leipälajin, eli risoton, suklainen versio. Makeaahan tämäkin on, mutta melkoinen väännös kuitenkin perusrisoton puolelta. Hyvääkin oli… ja aika täyttävää.
Suklaarisotto
2 ruokalusikallista suolatonta voita
125 g riisiä
4 kuppia maitoa (= sen verran että riisi on valmista)
2 ruokalusikallista sokeria
1 1/5 kuppia tummaa suklaata, raastettuna
saksanpähkinöitä pilkottuna1. Menettele samoin kuin tavallisen risoton kanssa! Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää riisi. Sekoita minuutin ajan, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada kuppi maitoa joukkoon ja anna imeytyä.
2. Lisää sokeri ja sekoita koko ajan. Kun maito haihtuu, lisää sitä vielä 1/2 kuppia ja jatka sekoittamista kunnes maito on imeytynyt. Toista maidonlisäysprosessia kunnes riisi on al dente.
3. Lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut ja maito on saanut kermaisen koostumuksen. Tarjoile kupeissa ja ripottele päälle saksanpähkinöitä.
Jahah, onnistuit saamaan viimeisen osallistujan manttelin! Varsin vekkuli ruokalaji. Onnea ruokahaasteeseen!
Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihini!
Sivut toimivat ke-to välisestä yöstä eteenpäin ilman tunnuksia.
Mukavaa joulun odotusta!
Terkuin Hellapoliisi (ent Lintu75)
http://www.hellapoliisi.fi