Eilen kauppalistalla luki (leivonta)kaakaota, mutta mukaan ei hypännytkään Van Houtenia niinkuin yleensä, kun vierestä löytyi Pippurimyllynkin hieman toisessa muodossa suosittelemaa Green & Black’siä. (Pakkaus on muuten komea.) Vielä en ole ehtinyt testaamaan kyseistä jauhetta siinä tarkoituksessa, johon se ostettiin, mutta heti kärkeen oli testattava millaista kaakaota siitä saisi aikaan.
Ja hyvää siitä tulikin. Joskus vuosia sitten yritin tehdä van houtenista kaakaota, mutta seurauksena oli kitkerä maku, joka sokeria lisätessä muuttui vain ällömakeaksi säilyttäen silti kitkeryytensä. Nyt kaakao oli kuitenkin pehmeää ja vain hieman ällömakeaa kun sokeripussista lurahti hieman ylimääräistä. Ensi kerralla uskaltaa ehkä lisätä kaakaon määrää (nyt 1 tl per kuppi), sokerin määrästä ei uskalla neuvoa muuta kuin maistelemaan lisätessä, ja pitämään pussista tiukka ote.
Onko leivontakaakaota hankittu lokakuun ruokahaastepostausta varten? Toivottavasti on 🙂
http://valipala.blogspot.com/2007/10/kierrtetty-ruokahaaste.html