Paljon ei ole viime aikoina tullut leivottua, mutta viikonloppuna testattiin tätä Hellapoliisin omenapiirakkaa jätskin kanssa. Varsin hyvää, helppoa ja nopeaa. Ja parasta tietenkin on, että tähänkin voi käyttää partaäijää.
Marja-, omena-, tai raparperipiirakka
Pikataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jukurttia
1 dl öljyä
1 munaPäälle:
omenaviipaleita, marjoja tai raparperiaLaita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 26-28 cm halkaisjalta oleva piirakkavuoka.
Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita puuhaarukalla.
Lisää taikinaan piimä, öljy ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan, laita omenalohkot pinnalle, ripottele ppäälle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa tai -kastiketta.
Heissan!
Kannattaa kokeilla ko. taikinaan muuten kardemummaa noin teelusikallisen verran, antaa ihanan täyteläisen ja “pullamaisen” maun ja tuoksun 😀
Tämä siis olettaen, että tykkää kardemummasta..
Jenni
Minähän pistän kardemummaa juomiinkin, eli pitää kokeilla. 🙂