Oli tarkoitus tehdä milanolaista risottoa ja paistella osso buccoa, mutta kaupan valikoimat pistivät suunnitelmat uusiksi. Risotto tosin toteutui hieman eri muodossa myöhemmin. Liha muuttui kanaksi, kun kaupan reseptikoneelta kasan reseptejä printattuamme (siis en minä vaan tiedätte-kyllä-kuka) päädyimme broileriin ananas-mandariinikastikkeessa. Nyt kun on satsuma/klementiini-aika, niin käytimme niitä purkkimönjän sijaan. Lisäksi heitimme sekaan kaikenlaisia mausteita persiljaa korvaamaan. Aivan kaikki lisät eivät kyllä oikein sopineet… Basilika toimi kuitenkin varsin mainiosti.
Broileria ananas-mandariinikastikkeessa
400 g marinoituja broilerinsuikaleita
sipuli
paprika
1 prk ananaspaloja
1 prk mandariinilohkoja
persiljaa
2 dl kermaa1. Ruskista broileri- ja paprikasuikaleet sekä silputtu sipuli pannulla.
2. Lisää valutetut hedelmäpalat ja kerma. Hauduta viisi minuuttia.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
5. Tarjoa pastan ja raikkaan salaatin kanssa.