Currynuudeleita ja porsasta

Aina välillä tekee mieli nuudeliwokkeja. Ne on helppo ja nopea tehdä ja maistuvat yleensä hyvältä. Tämä on Suuresta aasialaisesta keittokirjasta.

Currynuudeleita ja porsasta

125 g kuivattuja riisinuudeleita
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 tl mietoa curryjauhetta
½ tl suolaa
80 g pakasteherneitä
½ dl kookosmaitoa tai kasvislientä
2 tl soijakastiketta
125 g kiinalaista grillattua sianlihaa tai paahdettua porsasta ohueksi viipaloituna

1. Pane riisinuudelit kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä ja liota 20 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä. Leikkaa sipuli kahdeksaan osaan ja irrota palat toisistaan.

2. Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli ja kypsennä kovalla lämmöllä 1 minuutti.Lisää curryjauhe, suola ja nuudelit ja sekoita.

3. Lisää herneet, kookosmaito ja soijakastike, sekoita muutaman kerran. Peitä wokki tiiviisti kannella, vähennä lämpöä ja keitä 3 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita lihaviipaleet joukkoon ja kypsennä 1 minuutti. Tarjoa pääruokana tai välipalana.

Kuvien lataus bugaa nyt jotenkin, päivitän kuvan tähän myöhemmin.

Alkuperäisen kirjan kuvassa oli käytetty paksuja vermisellejä, mutta koska kaapista sattui löytymään ohuita, niin käytin noita. Grillattuna kiinalaisena lihana toimi viipaloitu kassler. Autenttista meininkiä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. liftari April 24, 2006 / 12:42 am

    Pekoniviikkoreseptini, olkaa hyvä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *