En ole makkaran ystävä, mutta siskonmakkarat ovat aivan eri asia. Ne maistuvat paremmalta, eivätkä aiheuta samanlaisia vatsanväänteitä kuin muut makkarat ja nakit. Siksi siskonmakkarakeittoa on saatava aina välillä. Voisi niistä tosin jotain muutakin joskus tehdä (ideoita?).
En noudattanut tätä tehdessä mitään sen kummempaa reseptiä. Googletin kyllä muutamiakin nettireseptejä ja niissä käytettyjä aineksia, mutta lopulta tästä tuli melko geneerinen keitto. Eikä tähän kovin kummallisia aineita tarvikaan, siskonmakkarat maistuvat sellaisenaan niin herkullisilta, etten kuvaakaan ehtinyt ottaa ennen kuin keitto oli paremmissa suissa.
Siskonmakkarakeitto
500g siskonmakkaroita
6 perunaa lohkoina
2 keskikokoista porkkanaa pieneksi pilkottuna
keittojuurespussi
litra vettä
vasikanfondia tai lihaliemikuutioita tarvittava määrä
kokonaisia mauste- ja valkopippureita
mustapippuria myllystä
inaus chilisoosia
(tuoretta persiljaa)1. Liuota veteen fondi tai liemikuutiot, lisää mausteet ja keitä porkkanoita ja keittojuureksia noin 10 minuuttia.
2. Lisää perunat ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Purista joukkoon siskonmakkarat ja keitä vielä kymmenisen minuuttia. Lisää persilja ja tarjoa.
Pirkan sivuilta kokeilin seuraavanlaista siskonmakkarapastaa:
http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2006/2/13/siskonmakkaraa-italialaisittain-5.aspx
Ensin hiukka epäilytti voiko moinen olla hyvää, mutta oli se!
Kyllähän tuo näyttää hyvinkin syötävältä. Pistetään kokeiluun kun seuraavan kerran siskonmakkarahimo nostaa päätään.