Petteriä on kevään mittaan tullut popsittua varsin tiheään. Noin kuukauden päästä pakastimen täyttää puolikas possu, joten sitä ennen pitäisi saada viimeisetkin osat syötyä. Arkistoihin on myös jäänyt kasa bloggaamattomia petteriruokia, esimerkiksi tämä simppeli porokeitto.
Keiton tein toisesta osasta lapaa, koska mielestäni paistin käyttäminen keittoon olisi aikamoista tuhlausta. Tässä pääsi myös hyödyntämään mukana tulleita poron keittoluita. Niistä tulikin mainio liemi keittoon, ja kun keittelin lapaa muutenkin varsin pitkään, oli lopputulos erittäin maukas. Keittolihana lapa oli melko neutraalin makuista, mutta selvästi lihaisamman tuntuista kuin naudan vastaavista osista keitettynä. Varsin mainiota keittoa siis.
Tämäkin resepti on poron mukana tulleesta reseptivihkosesta, joka on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi, kun olen miettinyt mitä eri osista tekisi.
Oulan porokeitto
500 g poronlihaa: lapaa, paistia, kylkeä
500 g poron keittoluita
6 perunaa
2 sipulia
pala selleriä
persiljaa
valkosipulia
suolaa ja pippuria1. Pilko lihat 2×2 cm paloiksi.
2. Laita luut ja lihat kattilaan sekä lisää kylmää vettä niin, että ne peittyvät.
3. Keitä lihoja hiljakseen sekä kuori pinnalle syntyvä vaahto pois.
4. Kuori ja pilko juurekset.
5. Kun lihat alkavat tuntua mureilta (etupään lihoja voi keitellä pitkään), lisää juurekset sekä loput mausteet.
6. Keitä vielä hetki, jotta juurekset kypsyvät.
Poro on selvästi ollut teho käytössä. Jos petterin paistia löytyy vielä pakkasesta suosittelen kokeilemaan routapaistia http://minnankeittokirja.blogspot.com/2012/05/poron-routapaisti-versio-2.html
Ei taida valitettavasti olla enää noita isompia paisteja jäljellä. Mielenkiintoisen kuuloinen resepti kyllä!