Tämänkertainen ruokahaasteruoka kulki työnimellä “sammakonkutua ruisleivällä”. Valitettavasti lopputuotteen ulkonäkö ei ollut niin sammakonkutumainen kuin olin toivonut. Lisäksi sammakonkudussa on sellaiset mustat pisteet, joita en osannut tähän taikoa.
Kyseessä on siis simppeli alkupala. Kurkku ja juustohan ovat mainio kombinaatio. Tässä vain tuunataan vähän kurkkukomponentin ulkonäköä. Tarvitset ruisnappeja (itse käytin saaristolaisruisleipää), voita, hyvää cheddar-juustoa (tai muuta himoitsemaasi juustoa) sekä kurkkukaviaaria. Kurkkukaviaari valmistuu täsmälleen kuten porkkanakaviaarikin, ohje alla. Kurkun blendaamisen jälkeen kannattaa kurkkumehun ehkä antaa vetäytyä jonkin aikaa. Omani oli hieman saanut ilmaa sekaansa, eikä kuulista tullut siksi niin tyylikkään näköisiä kuin porkkanasta. Koristelin annoksen vielä persiljanlehdellä.
Kurkkukaviaari
Perusliemi:
1 keskikokoinen kurkku
1 tl valkoista Melatin-hyytelöintiainettaKalsium-kylpy:
2 dl vettä
1/2 tablettia kalsium-porettablettia.1. (Kuori kurkku.) Ajele kurkku mehuksi esimerkiksi blenderillä. Kaada mehu kulhoon siivilän läpi, jotta kurkkumössö olisi mahdollisimman mehumaista. Mittaa hyytelöintiaine sekaan ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Vältä ilman sekoittamista joukkoon.
2. Anna seoksen tasaantua hetki (noin vartti), jotta hyytelöintiaine vettyy kunnolla.
3. Valmista kalsiumkylpy liottamalla poretabletti veteen.
4. Valmista kaviaaria tiputtelemalla mehuliuosta esimerkiksi lääkeruiskulla kalsiumkylpyyn. Anna kuulien olla kalsiumliuoksessa 2-5 minuuttia sen mukaan, kuinka paksun hyytelökuoren haluat saada aikaan.
5. Huuhtele kuulat nopeasti vedessä, jotta hyytelöityminen pysähtyy.
onnea kilpailuun!
saiskohan tuosta kutumaisenpaa jos noi pallot ois jossain löysällä geelissä, kurkkuhehua ja vähän pektiiniä, guarkumia tai vaikka pellavalimaa?
Onnea kisaan!
Tämäntapainen kurkun käyttö kävi minullakin mielessä, aiheesta kun olen nyt kiinnostunut. Aikaa ruokahaasteeseen osallistumiseen ei kuitenkaan löytynyt.
aleksi,
hyviä ideoita. Mutta mistä sen mustan pisteen saisi sinne keskelle? 😀
Heleen,
tässä kaviaarihommassa on selvästi potentiaalia, kunhan löytää hyvät soveltamiskohteet. Vaihtoehtojahan on lähes rajatta.
Hienot rakeet! Oliko maku ihan kurkkumainen vai muuttuuko se tuossa käsittelyssä? Kyselee tietämätön Pinea
Aika lailla kurkkumehulta maistuu.
Tuli mieleen,että olen joskus syönyt vihertävää mätiä, en kyllä muista että minkä monnin se oli.
Hieno annos!
Heleen simpun mäti ainakin on vihreää. Ja hyvää!
Todella hyvä idea! Ruisleipää ei vain ole lähimainkaan, mutta kokeilla pitää….
Sunnuntaileipurilla on vähän outoja ideoita toisinaan, mutta miten olisi chian -siemenet?
Ne ehkä ovat liiankin pieniä…mutta ainakin valkoisten balsamico hemien päällä salaatissa olivat hauskoja Ü!