Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, päädyin sitten lopulta Fiskarsin saks.. eikun Zwillingin neljään tähteen. Professional ässää ei ollut tarjolla lainkaan ja five starin kahva oli selkeästi muotoiltu raavaille mieskokeille (kuten polkkikselle) eikä tällaiselle hennolle sorsankäristäjälle. Myyjänkin mukaan miehet valitsevat yleensä viiden tähden ja naiset neljän. Teräthän noissa oli identtiset kuten arvelinkin.
Uusien veitsien kunniaksi teinkin ruokaa, jossa ei tarvinnut leikellä eikä paloitella mitään. Tämä ruoka on ollut kokeilulistalla jo pitkään, mutta marinoimattomien koipien hankkiminen kesti sen muutaman kuukauden. Hieman myös pelotti soijan valtava määrä, mutta lopputuloksessa se ei maistunutkaan yhtään liikaa, vaan kanan kuoresta tuli yllättävän maukas ja makea. Kannattaa kokeilla siis. Resepti on Suuresta aasialaisesta keittokirjasta.
Teriyaki-kanaa
1 1/4 dl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
12 broilerinkoipea1. Mittaa soijakastike, mirin ja sokeri pieneen kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä ilman kantta 2 minuuttia.
2. Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää broilerinpalat pienissä erissä ja ruskista kovalla lämmöllä.
3. Siirrä broilerinpalat takaisin pannuun, lisää kastike, peitä kannella ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Tarjoa riisin kera.
Onnea uusille veitsille! Neljä tähteä taitaa löytyä täältäkin. Olisiko tässä postauksessa muuten alku Sorsanpaistajan keittiön kuvalliselle esittelylle? Kansa haluaa nähdä lisää!
Teriyaki-kanaa pitääkin kokeilla. Lohi vastaavalla tavalla valmistettuna on ainakin poikkeuksellisen namia.
Taisinkin joskus lupailla noita kuvia. Ehkä tästä vähitellen, kunhan saisi keittiön ilmettä hieman siistittyä.. 🙂
Joo, samaiset neljän tähden puukot on täälläkin (paitsi fileerausveitsi) ja sopivat kouraani mainiosti. Miten ne ovat lähteneet esineet silpoutumaan – vai oletko vielä ehtinyt pienimään asioita lain?
En ole tosiaan vielä suuremmin ehtinyt leikellä mitään. Paprikat ainakin silpoutuivat varsin sutjakasti. Katsotaan nyt montako päivää menee ennen kuin silvon sormeni. 🙂
Höhöhöö. Raavas mieskokki 🙂
Niin, katsos nyt:
possu -> pekoni -> raavas mieskokki
Ihan looginen päättelyketju, eikö vain? 😛
Mistä noita maustamattomia koipia saa? Aina vaan kaikenmaailman jeejee-marinadeja summuuta mutta marinoimattomia ei kyllä löydy mistään ja harmittaa :/
Kauppahalleista. Kiersin itsekin suunnilleen jokaisen päivittäistavarakauppaketjun myymälät läpi ennen kuin tajusin suunnata kauppahalliin.