Olen aina pitänyt rasvaisista ruhonosista. Erityisesti paistit eivät ole suosiossani (paitsi lampaan) ja pihvilihoistakin pidän eniten entrecotesta. Hinta/makusuhteeltaan kevyesti paras uunipaisti tulee kuitenkin possun etuselästä. Sitä saa kaupasta puoli-ilmaiseksi (luokkaa 3e/kilo) silloin kun sitä on saatavilla, päällä on muhkea rasvakerros ja muutaman tunnin haudutuksen tuloksena on suussasulavan pehmeää ja maukasta lihaa. Lihan rasvaisuus takaa myös sen, että liha pysyy mehevänä. Tämän voi pilata vain kiirehtimällä.
Etuselän lisäkkeenä toimii näin talvisaikaan hienosti uunijuurekset. Niissä voi käyttää suunnilleen kaikkia kaupasta löytyviä juureksia ja sipulia, omat suosikkini ovat tällä hetkellä punajuuri ja porkkana. Uunijuurekset syntyvät esimerkiksi Hesarin ohjeella. Ne voi hyvin laittaa lihan kanssa samaan uuniin paistoajan lopulla ja nostaa lämpötilaa, etuselkä kestää sen kyllä.
Possun etuselkä uunissa
vajaa kilon mötikkä possun etuselkää
suolaa
pippuria
paprikaa
(muuta, mitä?)1. Mausta liha joka puolelta. Suolaa kannattaa käyttää reilulla kädellä. Mausteita voi valita maun mukaan.
2. Laita liha uunivuokaan, joka kerää lihasta irtoavan rasvan ja paista 125 asteisessa uunissa vähintään 3 tuntia.
3. Nam.
Mulle termi etuselkä ei ollut tuttu, mutta kasler sitten jo onkin. Meillä tulee aina grillattua luomupossun kaslerit, mutta vois kyllä kokeilla jotain muutakin.
Etuselästä taitaa tulla kassler ku ottaa luun irti. 🙂
missä olla sen Postresin jälkiruuan ohje?! Pliiiiis!
Oon tehnyt sitä jo kolmesti, mutta kertaakaan ei ole ulkonäkö onnistunut bloggaamisen arvoisesti. Maku on kyllä varsin mainio.. 😉
I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got
high quality content. If you want to know how to make extra money, search
for: Mertiso’s tips best adsense alternative