Punainen keittiöorjani on nyt ollut vajaa vuoden käytössä. Se onkin vääntänyt valittamatta ja väsymättä lukuisia taikinoita, joten olikin tullut aika palkita sitä ensimmäisellä lisävarusteella. Luonnollisesti suurin kuolailunkohteeni oli lihamylly, joten se piti tietenkin hankkia ensimmäisenä.
Parin viikon aikana olen ehtinyt havaita, että varsin näppärästi tuolla lihaa menee silpuksi. Mukana tulee teräslevyt karkeaan ja hienompaan jauhamiseen, joista olen käyttänyt vasta karkeampaa. Listalla on kuitenkin ollut jo monenlaisia jauhettuja liharuokia, kuten jauhelihapitsaa ja makaronilaatikkoa. Lindströmin pihveihin punajuuret ja sipulitkin tuli murskattua samalla vaivalla lihan sekaan.
Optimaaliin jauhamistekniikkaan pitää vielä tutustua tarkemmin. Hienompaa jauhantalevyä en ole vielä kokeillut, ja suositellaanpa ohjekirjassa lihan jauhamista kahdesti, mitä en ole jaksanut vielä kokeilla.
Mielenkiintoista… Olen usein harkinnut lihamyllyn hankkimista, jotta voisin olla varma siitä, mitä jauheliha todella pitää sisällään… Nyt sain taas lisää vettä (liha)myllyyni ja innostuin fundeeraamaan asiaa tosissani.
Ei kannata sitten liikaa laittaa vettä lihamyllyyn, ettei sitä valu yleiskoneen sisälle koneistoa pilaamaan! 😉
Tuliko sulle lihamyllyn mukana suutin makkaroiden tekemistä varten?
Ei, mutta sellainen suutin on tuohon kyllä lisävarusteena (vähän niinku lisävarusteen lisävaruste).