Tortillat

orava.jpg

Tyttöystäväni lempiruokaa ovat ehdottomasti tortillat (, joita hän muuten kutsuu tortellooneiksi). Eikä ihme, sillä ne ovat oikeastikin hyviä. Täytteet voi valita makunsa mukaan ja itse lätytkin voi tehdä ainakin maissista tai vehnästä. Ilmeisesti maissi olisi se ainoa oikea valinta, mutta hyvin vehnätortilloillakin pärjää. Meillä on vakiintunut tapa syödä niitä jauhelihan, vihannesten ja tacokastikkeen kera.

Vehnätortillat

450 g vehnä- tai grahamjauhoja
1 rkl suolaa
6 rkl öljyä
3 dl vettä

1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Nypi rasva sormin jauhoihin kunnes se on murumaista. Lisää lähes kiehuva vesi, kunnes taikina on tasainen.

2. Alusta taikina tasaiseksi.

3. Leikkaa taikina 12 osaan ja kaulitse erittäin ohuiksi levyiksi.

4. Paista tortillat nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin ilman rasvaa.

Tacokastike taas syntyy näin:

Tacokastike

öljyä paistamiseen
sipuli
(paprika)
1 chilipaprika
½ tl jauhettua kuminaa
½ tl jauhettua korianteria
valkosipulin kynsi
suolaa, pippuria ja sokeria
400 g tomaattimurskaa

1. Kuullota hienonnettu sipuli ja paprika kattilassa. Lisää chilipaprika ja kumina, korianteri ja valkosipulimurska. Keitä 2-3 minuuttia.

2. Lisää sokeri, suola ja pippuri sekä tomaattimurska. Keitä noin puoli tuntia tai kunnes kastike sakenee.

tortilla.jpg

Jauhelihan tapaamme vain ruskistaa ja maustaa kevyesti suolalla, pippurilla ja paprikalla. Vihannesosastoa edustaa salaatinlehdet sekä paloiteltu kurkku ja tomaatti. Itse syömisenkin voi toteuttaa monella tavalla. Käsin se onnistuu siten, että täytteitä lapataan tortillan keskelle, taitetaan ensin alhaalta reuna ylös pohjaksi ja sitten kummaltakin sivulta keskelle, niin että täyte jää taskuun.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *