Toinenkin testi Glorian ruoka & viinistä sujui vallan mainiosti. Reseptikin toki oli varsin lupaavan oloinen. Rasvaista lohta ja ilmakuivattua kinkkua ja väliin vielä mielenkiintoisesti chiliä. Tottahan sitä oli kokeiltava. Tuloskin oli varsin mainio. Chili sopivasti lämmitti, muttei polttanut. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, kun kinkku on niin suolaista. Ja ylijäämäkinkuista voi tehdä vaikka pitsaa..
Reseptin suositeltu lisäke oli myös hyvää ja uudenlaista. Fenkoli ei niin kovin useasti ole sorsakeittiössä vieraillut, mutta ne harvat vierailut ovat kyllä olleet lähes poikkeuksetta herkullisia.
Chilillä ja ilmakuivatulla kinkulla peitelty lohi
600-800 g lohifileetä
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
vajaa 1 tl suolaa
2-3 tl sambal oelekia
8 timjaminoksaa1. Poista fileestä nahka ja tarvittaessa rasvaista vatsalievettä. Leikkaa filee 4 annospalaksi. Paloittele kinkkuviipaleet muutamaan osaan.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3. Sirottele kevyesti suolaa ja sivele sambal oelek kalapalojen pintaan. Aseta timjaminoksat ja kinkut päälle. Aseta kalat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitellylle uunipellille.
4. Kypsennä noin 20 minuuttia.
Fenkolihöystö
500 g fenkolia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 kypsää tomaattia
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
pippuria1. Suikaloi fenkoli. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit.
2. Kuullota fenkolia ja sipulia paistokasarissa noin 20 minuuttia eli kunnes fenkoli on lähes kypsää. Lisää valkosipuli, tomaattikuutiot ja kuivatut tomaatit kasariin. Lisää myös valkoviini. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.