Bambupossua ilman bambua

Kyllähän minä tiesin, että niitä sorsia ei pitäisi lääppiä niin läheltä. Sain nimittäin lintuinfluenssan. Melkoinen tauti tuo lintuinfluenssa, tällaisia oireita en ole ennen kokenutkaan. Kuumeen ja yleisen pahoinvoinnin lisäksi tämä blogi hajosi vuorokaudeksi ja kaksi edellistä merkintää katosivat. Onneksi vadelmakakku ei kadonnut. Alan vähitellen ymmärtää, miksi lintuinfluenssasta on syntynyt kauhea mediahysteria. Eihän siitä mitään tulisi, jos yhtäkkiä kaikista blogeista alkaisi kadota merkintöjä. Kuolonuhrit nyt ovat vielä sietokyvyn rajoissa, mutta blogien hajoaminen…

Lintuinfluenssa ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että syötävä on. Tässä tilassa on parempi turvautua vanhoihin suosikkeihin. Tämä on ensimmäisiä “aasialaisia” reseptejä, mitä olen kokeillut. Tarpeeksi tuttua ja turvallista, ettei vaan maistuisi liian eksoottiselta. Hyvää tämä on kuitenkin. Nimi tulee siitä, että alkuperäisessä reseptissä (joka on jostain netin syövereistä) oli mukana bambua, mutta en sitä ikinä uskaltanut sekaan laittaa. Myöhemmin kyllä, mutta säilykebambu ei ehkä kuitenkaan ollut se minun juttuni.

Bambupossua ilman bambua (hapanimelää porsasta)

400g porsaan suikaleita (voit suikaloida itse haluamastasi possunosasta, mutta tämä ei ole snobiruokaa)
3dl vettä
suolaa, pippuria, liberaalisti inkivääriä
(jos lihat eivät ole marinoituja, lisäksi paprikaa, chiliä, yms.)
1 porkkana
15 senttiä purjoa
1 paprika
1tlk ananasrenkaita

suuruste:
1-2rkl valkoviinietikkaa
1-2rkl soijaa
1rkl sokeria
1rkl perunajauhoja

1. Ruskista lihat. Lisää kattilaan vesi ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia.

2. Silppua porkkana, purjo ja paprika tulitikuiksi ja lisää ne. Keitä noin 15 minuuttia lisää.

3. Lisää ananakset paloiteltuna. Säästä liemi.

4. Lisää ananaspurkin liemeen viinietikka, soija, sokeri ja jauhot. Lisää kattilaan ja keitä kunnes sakenee.

5. Tarjoa riisin (tsuru mai :)) kanssa.

bambupossu.jpg

Helppoa ja hyvää. Jos haluaa syödä tikuilla, niin kannattaa joko yrittää pitää nesteen määrä pienenä tai ottaa se erilliseen kuppiin ja annostella maltillisesti. Kastike tuppaa hajottamaan riisin rakenteen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Polkkapossu April 3, 2006 / 1:08 pm

    Ohhoh. Johan tässä on oikein onnistuttu syömään hapanimelää ja kunnolla, kun minäkin juuri tein. Ja mikä hassuinta bambuversot olivat kaapissa ja sinne unohtuivatkin, että vielä pelottavammaksi menee.

  2. cele April 3, 2006 / 1:16 pm

    Lueskelinkin aamulla, että hapanimelyys on muodissa. Bambunversot kuuluukin jättää kaappiin tai mieluiten kauppaan. Miltäköhän nuo maistuisivat tuoreena?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *