Kiira “Hedelmätoffee” englannincrest
Me tykätään letuista (ja palavista räteistä). Ajan saatossa suurin osa lettukokeiluistamme on jäänyt kuitenkin bloggaamatta ja tällekin meinasi käydä niin, mutta puristanpa nyt tämän kasaan.
Omenahilloke toimi oikein kivasti lettujen kanssa, ja lettujen sisään laitetut omenalohkot olivat hauska idea. Kokeiltiin ensin neljällä lohkolla, mutta tällöin lettujen kasassapitämisen kanssa tuli sen verran ongelmia, että kolme lohkoa osoittautui optimaaliksi. Me tehtiin näistä myös aika paksuja vakauden lisäämiseksi.
Omenaohukkaat
750 g kuorittua, hapahkoa omenaa, ilman siemeniä
50 g rusinoita
50-100 g sokeriataikina
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
suolaa, sokeria
5 dl maitoa
3 rkl öljyä
2 munaa
tomusokeria1. Tee ensin lisäkehillo. Viipaloi 500 g omenoista. Keitä viipaleet vesitilkassa rusinoiden kera pehmeiksi. Lisää joukkoon 50-100 g sokeria omenalajin happamuuden mukaan.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Tee keskelle syvennys ja lisää ripaus suolaa ja sokeria. Lisää maito, öljy ja munat, vatkaa sileäksi ja anna taikinan levätä noin 30 minuuttia.
3. Viipaloi loput omenoista ja kuumenna 1-2 viipaletta kerrallaan öljyssä pannussa. Kun omenat ovat paistuneet, valuta päälle taikinaa ja heilauta pannua niin taikina leviää tasaisesti. Käännä ja paista toinen puoli.
4. Tarjoa omenalettuset kuumina omenahillon ja tomusokerin kanssa.
ihan kuin sieltä lentelisi pientä piikki tännepäin 😉
Miten niin? 😛