Mausteista kanaa pähkinöiden kera (kung pao)

Tänään syötiin hirveä ja varsin mainioita omenalettuja. Ennen kuin pääsen niihin käsiksi, pitää saada ensin tämä eilinen pähkinäkana pois alta. Ruoka valmistui aika samaan tyyliin kuin currykanakin. Vähän erilaiset mömmöt kastikkeeseen ja paprikan tilalle pähkinää. Ihan hyvää tämäkin oli, ja pähkinät ovat hyvää harjoitusta tikuillasyöntitaidoille.

kungpo

Mausteista kanaa pähkinöiden kera

3 rkl maapähkinäöljyä
3 kuivattua punaista chiliä halkaistuina
450 g luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä 2 1/2 cm kuutioina
75 g paahdettuja maapähkinöitä

kastike:
2 rkl kanalientä
2 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä
1 rkl tummaa soijakastiketta
2 tl sokeria
1 rkl valkosipulia karkeaksi silputtuna
2 tl kevätsipulia hyvin hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä hyvin hienonnettuna
2 tl riisiviinietikkaa tai siideriviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl seesamiöljyä

1. Kuumenna wokpannu korkealla lämmöllä. Pane pannuun öljy ja chilit ja kääntele niitä öljyssä muutaman sekunnin ajan. Kun chilit alkavat tummua, voit heittää ne pois tai jättää ruokaan.

2. Lisää sitten pannuun broilerikuutiot ja pähkinät ja kääntele niitä 2 minuuttia. Nosta broileripalat, pähkinät ja chilit pannusta siivilään valumaan.

3. Pane kaikki kastikeainekset pannuun seesamiöljyä lukuun ottamatta. Kiehauta ainekset ja alenna lämpöä.

4. Kumoa broilerikuutiot, pähkinät ja chilit takaisin pannuun ja kypsennä niitä noin 3-4 minuuttia koko ajan sekoittaen.

5. Lisää lopuksi joukkoon seesamiöljy, sekoita hyvin, heitä halutessasi pois chilit ja tarjoile ruoka lämpimänä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Tiia July 25, 2010 / 7:41 pm

    Ensimmäistä kertaa kiinalaista ruokaa tehneenä, oli oikein maistuva resepti, kuin ravintolassa olisi syönyt!
    Kiitos hyvästä reseptistä!

  2. cele July 28, 2010 / 1:42 pm

    Kiva kun maistui. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *