Pasta carbonara

Lisäys 2009-09-25: Jos löysit tänne googlesta, suosittelen kokeilemaan mielummin hieman tuoreempaa versiota carbonarasta, tulokset saattavat olla paremmat.

Pekonireseptiä pukkaa. Maurelita väänsi pekonista pizzaa. Soppaassa taas tehtiin pariloitua maksaa pekonikastikkeen kera. Ehkäpä tuossa olisi vastaus
maksareseptitarpeeseeni. Voi kyllä olla, että ihan heti ei tule pekonia syötyä tämän viikon jälkeen.

Meidän keittiössä sen sijaan heittäydyttiin ihan kunnolla rasvameiningille ja tehtiin pasta carbonaraa. Siis pekonia, kermaa, munaa ja juustoa. Kaikki huisin terveellistä. Mutta tällä viikolla ei siitä välitetä, onhan sentään pekoniviikko.

Pasta carbonara

8 pekoniviipaletta
500 g pastaa
4 munaa
1 1/4 dl raastettua parmesaania
3 dl kermaa
mustapippuria

1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

2. Lisää pasta runsaaseen, voimakkaasti kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

3. Pastan kiehuessa vatkaa munat, parmesaani ja kerma kulhossa hyvin sekaisin. Lisää pekoni seokseen. Kaada kastike kuuman pastan päälle ja sekoita kevyesti, kunnes kastike peittää pastan.

4. Kuumenna pannu uudelleen hyvin miedolle lämmölle ja keitä ½-1 minuuttia, tai kunnes kastike on hieman saostunut. Vastajauhettua mustapippuria voidaan lisätä maun mukaan.

carbonara.jpg

Olen kokeillut aika monia carbonara-reseptejä, enkä ole vielä ollut yhteenkään täysin tyytyväinen. Tämä kyseinen versio oli Suuresta pasta-keittokirjasta. Tällä kertaa kastiketta tuli ehkä vähän liikaa suhteessa pastan määrään, ja juustoa olisi voinut käyttää vähän reilummallakin kädellä. Eipä kuitenkaan noita aineita sisältävä kastike voi ikinä kovin pahaakaan olla..

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

8 Responses

  1. janssu April 27, 2006 / 3:36 pm

    Soppaa taipuu niinkuin soppa 😉 Siis kuten Pastanjauhantaa.. Tai Sorsanpaistaja…

  2. cele April 27, 2006 / 3:45 pm

    No mutta kaikkihan puhuukin pastanjauhajista. Ehkä tekin olette tästä lähtien sitten mulle soppiksia. 😉

  3. janssu April 27, 2006 / 3:53 pm

    Soppis sopii paremmin kuin hyvin! Tarpeeksi kun täällä jauhetaan niin vuorossa lienee Pastis..

  4. cele April 27, 2006 / 6:31 pm

    Suuri nimikiista ratkaistu. 😛

  5. janssu April 27, 2006 / 6:47 pm

    NiinPä! Sorsis, anna mulle viis..

  6. Ada March 7, 2008 / 7:58 am

    Kiitos ihanista resepteistäsi! Oat pelastaneet viikonlopun monta kertaa..

  7. cele March 18, 2008 / 3:13 pm

    Kiva, että näistä on ollut iloa. 🙂 Suoraan sanoen tästä on tullut itsenikin eniten käyttämä reseptiarkisto, joka tosin ehkä oli hieman koko bloggauksen ideakin alunperin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *