Appelsiiniglaseerattua sorsapaistia

Odotittekin tätä varmaan jo joitain päiviä sitten. Tänään tapahtuvalle julkaisulle on kuitenkin syynsä. Sorsanpaistajan taival alkoi nimittäin suuren kohun saattelemana puoli vuotta sitten. Ja nyt, puoli vuotta myöhemmin, sorsa on paistettu. Olisi varmaan siis aika nimenmuutokselle. Miten olisi Karhunpaistaja? 😛

Reseptihän vinkattiin jo edellisessä postauksessa. En nyt mausta sano mitään, sillä sorsahan maistui tietenkin taivaalliselle. Reseptin alla on vielä kuvagalleria Sorsanpaistajan olennaisimmista tapahtumista viimeisen puolen vuoden ajalta.

Appelsiiniglaseerattua sorsapaistia

2 kynittyä, patavalmista sorsaa (n. 800 g /kpl)
2 porkkanaa
1 palsternakka
0,5 selleri
2 sipulia
1,5 l lihalientä

Appelsiiniglaseeraus:
6 rkl appelsiinimarmeladia
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori

Varaa puolikas sorsaa syöjää kohti. Sulata sorsa, poista kädellä sorsan sisältä mahdolliset sisäelimet. Katkaise siivet viimeisestä nivelestä. Ne ovat rumia ja niissä ei ole mitään syötävää. Ruskista sorsa pannulla kauttaaltaan. Pilko juurekset ja laita uunivuokaan yhdessä sorsan kanssa. Kaada lihaliemi päälle. Paista 165 C n. 1,5 tuntia. Jäähdytä hiukan. Halkaise lintu saksilla kahtia rintalastan kohdalta. Poista rintalasta, selkäranka, reisi- ja siipiluut.

Appelsiiniglaseeraus

Keitä appelsiininkuoria noin 10 minuuttia. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marmeladi, mehu ja kuori keskenään, sivele seoksella sorsat nahkapuolelta. Lämmitä puolikkaita sorsia tilkassa haudutuslientä uunipellillä 200 C n. 8 minuuttia.

sorsa1.jpg

sorsa2.jpg

sorsa3.jpg

sorsa4.jpg

sorsa5.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

9 Responses

  1. rosmariini September 23, 2006 / 1:44 pm

    Onnea puolivuotiaalle! Miten olisi “Karhunkaataja” – siinä voisi olla jo vähän haastettakin (ainakin verrattuna omaan pastanjauhamiseemme…). 😉

  2. cele September 23, 2006 / 2:42 pm

    Ehkä jatkan kuitenkin sorsanpaistolinjalla, onhan noita sorsia tuolla farmissa vielä aika tavalla jäljellä. 🙂

  3. pupunpaistaja September 24, 2006 / 10:24 am

    tätä sorsaa ei kylläkään ollut ohjeenmukaisesti kynitty vaan nyljetty allekirjoittaneen mieltymysten mukaisesti

  4. Pippurimylly September 29, 2006 / 7:16 pm

    Paljon onnea! Ja näyttää tosi herkulliselta tuo sorsasi!

  5. cele October 2, 2006 / 7:41 pm

    Kiitoksia.

  6. KAUHEAA! March 12, 2007 / 10:06 pm

    Sorsat ovat suloisia! :'( aaaaaargh!!!!!! >:(((

  7. kjddslfk November 14, 2009 / 12:47 pm

    siis mikä vitun sorsapaisti.kuule arvaa mit?ä???? LEIJONAGRILLI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *