Eilisten juhlien kohokohta oli tietenkin maailman paras juustokakku, eli joidenkin jo tuntema jännä puolukkakakku. Ilman sen kummepia turinoita asiaan.
Mango-puolukkakakku
pohja:
300 g tummia keksejä murskattuna (esim. Domino)
100 g voitatäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl mangososetta (piltti)
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
8 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vaaleaa mehuahyytelö:
5-6 dl puolukoita
3 dl vaaleaa mehua
1 dl hyytelösokeria1. Leikkaa leivinpaperista vuuan pohjalle pohjan muotoinen pala.
2. Sulata voi. Jauha keksit hienoksi ja sekoita voi jauheeseen. Painele keksimuruset vuoan pohjalle.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon maitorahka, mangosose, tuorejuusto ja sokerit.
4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan mehuun. Sekoita liimamaiseksi jäähtynyt liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseokseen
5. Kaada täyte keksipohjalle ja annan hyytyä jääkaapissa pinnaltaan kiinteäksi
6. Levitä puolukat täytteen päälle. Keitä mehusta ja hyytelösokerista hyytelöliemi. Sivele hyytynyt liemi poulukoiden päälle.
7. Anna hyytyä yön yli kylmässä.
Tämä on parasta.
2 Responses