Parin viikon takaisiin blogibileisiin vein mukanani kanansiipien lisäksi keksejä. Suklaacookiet ovat luonnollisesti meidän suuria suosikkejamme, tuleehan näihinkin 350 grammaa suklaata. Lisäksi näiden tekeminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa, ja taikinakin maistuu herkulliselta.. Näitä ei kannata kuitenkaan heittää suoraan pelliltä pussiin, seurauksena voi olla murentuneita keksejä, kuten kuvassa.
Resepti hieman muunneltuna kirjasta Professional baking.
Suklaacookiet
150 g voita
120 g sokeria
120 g tummaa sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
90 g kananmunaa
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
350 g suklaata paloiteltuna pieniksi paloiksi1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vatkaa voi, suola ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
2. Sekoita jauho joukkoon varovasti. Sekoita mahdollisimman vähän. Jauhojen ei tarvitse edes sekoittua täydellisesti voisokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon suklaapalat.
3. Muodosta taikinasta tasakokoisia klönttejä pellille. Paista noin 10-12 minuuttia (riippuen keksien koosta) kunnes keksit ovat kullanruskeita.
Ooh! Ihanan näköisiä cookieita. Suklaan määräkin näyttää olevan tarpeeksi runsas (liian runsashan se ei voi edes olla…) Leviävätkö nämä paljon paistamisen aikana?
Nää on vaa NIIN hyviä! Tarttis varmaan siis tehdä näitä joskus itsekin. 🙂
Appelsiini,
noi voi laittaa ihan kökkönä pellille, yleensä painan ihan vähän kasaan, mutta leviävät tosiaan uunissa. Jos jäävät liian kasaksi, on uuni liian kuuma, jos taas leviävät liikaa, niin liian kylmä.
Veera,
en halua ajatellakaan montako levyllistä suklaata oon tunkenut nassuuni näiden keksien muodossa kesän aikana. 🙂
Paljonkos tästä ohjeesta tekaiset (kaiket taikinan laatutestauksen jälkeen) keksilöitä?
Näyttää namilta, ohje menee talteen!
taikinan laatutestauksen.. 😀
Riippuu suuresti siitä minkä kokoisia keksejä tekee. Yleensä teen aika isoja, joita ei tule niin kamalasti, pienempiä enemmän. Ehkä luokkaa 20 keskikokoista.