Pannaanpa vielä toinen blogilainaruoka perään. Pastanjauhajat tekivät hiljakkoin tällaisia varsin herkullisen näköisiä lohikääryleitä ja niitähän piti päästä itsekin kokeilemaan. Kalaa kun ei tule edelleenkään ihan liian usein tehtyä. Lähikauppakin tuli sopivasti vastaan tarjoamalla norjalaista lohta edukkaasti.
Lohifileeni oli sen verran paksua kamaa, että siitä pystyi leikkaamaan ihan suoraan poikittain noita rullia ja silti paksuus oli aivan riittävä. Hintelämmällä kalalla on varmaankin tarpeen leikellä viistoon paksuuden maksimoimiseksi. Muuten nämä maistuivatkin juuri niin hyvältä kuin ainesosien perusteella voisi kuvitella. Uunin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei lohi pääse kuivumaan liikaa. Minulla menettivät hieman liikaa mehukkuuttaan. Siitä ainoa miinus, muuten varsin herkullista.
Parmesaanilla täytetyt lohikääryleet
1 kg lohta (leveä osa kalan etupäästä)
½ sitruunan mehu
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1½ dl parmesaaniraastetta tai -lastuja
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1-2 dl tuoretta basilikasilppuaLeikkaa lohesta viistosti ohuita, leveitä siivuja. Valuta siivuille sitruunanmehua ja hunajaa. Ripottele parmesaanilastut, suola, pippuri ja hienonnettu basilika. Rullaa siivut ja nostele uunivuokaan “bostonpullan” tapaan. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min.
Onpahan mahtavan näköisiä!
Ja makuisia. 🙂