Ei kyllästytä vielä. Paella nimittäin. Ylihuomenna saattaa jo kyllästyttää. Eikä se varmasti vielä silloinkaan loppu ole.
Kun ei ole tarvinnut käyttää aivokapasiteettia uusien ruokien ideoimiseen tahi väsäämiseen, olen lähes spontaanisti täydentänyt keittiötarvikkeiden puutelistaa. Kovin suurihan se ei voi enää olla, kun se sitruunankuoriraastinkin on tullut jo hankittua. Mutta tänään kuitenkin lisäsin listan 26. kohdaksi liekinheittimen. Kukaan itseäänkunnioittava harrastelijakokkihan ei kertakaikkiaan voi tulla toimeen ilman liekinheitintä. Vanukaskupithan sain lahjaksi jo kesällä. Mutta mitä niillä tekee ilman liekinheitintä? Ja lisäksi kaikki polttaminen on mukavaa.
Onhan tässä viime kuukausina tullut tehtyä yksiä sun toisiakin ruokia, mitä ei ole tänne saakka tullut postattua. Yksi viime aikojen suosikeistani on ollut porsaan kyljykset eri tavoilla marinoituna. Hyvää, vaihtelevaa ja paljon helpommaksi ruuanlaitto ei enää käy. Etenkin jos lisäkepuolen hoitaa raejuustolla ja sellaisella. Erilaisia marinadeja nyt on maailma täysi, mutta erityisesti olen pitänyt näistä kahdesta, jotka löytyvät Alastoman kokin paluusta. Näillä annosmäärillä pitäisi pystyä marinoimaan ainakin nelisen kyljystä.
Rosmariini-valkosipuli-sitruunamarinadi
2 kunnon kourallista tuoreita rosmariininlehtiä hienonnettuina
6 valkosipulinkynttä (kuori ja hienonna)
10 lorausta oliiviöljyä
3 sitruunaa (leikkaa kahtia, purista mehut ja hienonna tai raasta kuoret)
vastarouhittua mustapippuriaSekoita kaikki ja hiero lihan pintaan. Anna marinoitua, kunnes on aika paistaa liha.
Fenkolinsiemen-timjami-valkosipuliseos
4 rkl fenkolinsiemeniä
2 kunnon kourallista tuoretta timjamia
2 kuorittua valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti revittynä
suolaa ja vastarouhittua mustapippuriaRouhi tai murskaa kaikki sekaisin ja hiero lihaan.