Pastaviikon kunniaksi piti yrittää ainakin kerran tehdä pastaakin. Viime aikoina syömiseni ovat menneet kovin kummalle akselille, enkä ole kovinkaan paljon ehtinyt harrastaa perinteisiä herkkuja, joihin pastakin toki lukeutuu.
Marssin kauppaan täysin ideattomana, mutta onneksi paikallisessa kkk-smarketissa on kätevähkö reseptimasiina, joka osasi nopeasti tarjota hätääni pekonikastiketta pastalle. Terveyskammoisille huomautettakoon, että kastikkeen rasvamäärä on melkoisen hulppea (ruokakerma 15%, tuorejuusto 30 ja pekoni lim 100). Mutta se ei onneksi haittaa hintelää sorsankäristäjää, jonka rasvaprosenttikin on googletetun optimin alapuolella. Eikä tarvitse arvata kahta kertaa oliko ruoka hyvää.
Pekonikastike pastalle
1 pkt pekonia
1 sipuli
100 g valkosipulista tuorejuustoa
1 dl ruokakermaa
½ tl sokeria
1/4 tl mustapippuria1. Paloittele pekoni ja silppua sipuli
2. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla. (Pekonin kun paistaa ensin niin sipulit menevät kätevästi pekonin rasvassa)
3. Sekoittele joukkoon tuorejuusto.
4. Lisää ruokakerma, sokeri ja mustapippuri. Anna kiehua 5 min.
5. Tarjoa pastan kera.
näytti niin herkulliselta että oli pakko kokeilla itsekin ja jösses, mikä makuelämys! Pekonia parhaimmillaan 🙂
Harvoinpa pekonista mitään pahaakaan saa.. 🙂